تجویز دارو توسط پزشکان بر اساس دارونامه رسمی کشور

۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷

تجویز دارو توسط پزشکان بر اساس دارونامه رسمی کشور

دکتر جعفرپور

از جمله دستاوردهای مهم طرح تحول سلامت در حوزه دارو، الزام پزشکان به تجویز داروهایی است که بر اساس لیست فارماکوپه یا داروهای استاندارد، مورد تایید وزارت است.

به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی علوم پزشکی لارستان، دکتر جعفرپور ضمن اعلام این خبر و با بیان این مطلب که فارماکوپه یا دارونامه، لیست داروهای مورد تائید سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت است گفت: این کتاب دارویی شامل داروهای تولید داخل و داروهای خارجی مورد نیاز پزشکان در فرآیند درمان را شامل می شود که با توجه به شتاب سریع کشف و ورود داروهای جدید به بازار دارویی ایران، این مجموعه جامع سالانه به روز رسانی شده و در اختیار جامعه پزشکی و دارویی کشور قرار می گیرد.

دکتر جعفرپور در ادامه اذعان داشت: با توجه به شروع طرح تحول سلامت در چند سال اخیر ضمن بازنگری در لیست داروهای مورد تائید وزارت، قریب به اتفاق این داروها تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.

این مسئول با اشاره به این مطلب که تامین دارو در کشور وضع مطلوبی دارد، خاطر نشان کرد: تمام داروهای تجویز شده توسط پزشکان در یکی از اشکال ایرانی، خارجی و یا هر دو در بازار دارویی موجود می باشد.

دکتر جعفرپور افزود: در طرح پزشک خانواده به عنوان بخشی از طرح تحول سلامت کلیه داروهای تحت پوشش بیمه که توسط این پزشکان تجویز می شود، رایگان است که این مهم با کاهش هزینه های پرداختی از جیب مردم، به عنوان تحولی عظیم در حوزه دارو در حال اجراست.

معاون دارو و غذای دانشکده در انتها با معرفی سامانه ۱۹۰ عنوان کرد: این سامانه کشوری به شکل شبانه روز آماده دریافت آمار تخلفات در حوزه تجویز و تهیه دارو می باشد و همشهریان گرامی در صورت مشاهده تخلف می توانند از طریق این سامانه گزارشات لازم را به بازرسان این بخش در دانشکده علوم پزشکی لارستان منتقل نمایند.